Vaak krijg ik de vraag of smoothies gezond zijn. Wat ooit begon als een superhippe manier om iets goed te doen voor je lijf eindigde in een enorme discussie of het wel zo verstandig is om ons eten te pureren en op te drinken. Om een smoothie tot gezonde voeding te rekenen is een gebruiksaanwijzing inderdaad aan te raden:
Wie toch een smoothie met fruit wil maken laat voor een gezond effect groenten de hoofdrol spelen en fruit een bijrol. Denk aan een verhouding van 1 stuk fruit, aangevuld met groenten naar keuze voor 1 a twee glazen. Wie een zoetekauw is en deze overgang te heftig vindt, kan ook langzaam opbouwen door geleidelijk steeds meer groenten toe te voegen. Een smoothie moet altijd worden aangevuld met vocht, anders is de substantie te dik. Vaak wordt er, naast fruit, ook nog eens gekozen voor sinaasappel- of ander vruchtensap wat resulteert in nog meer suiker. Gebruik eens amandel-, haver-, of kokosmelk voor een heerlijk en romig alternatief.
Wie bovenstaande vuistregels in acht neemt zet weer een mooie stap richting een goede gezondheid! Nog een extra tip om een lekkere smoothie te maken: zorg altijd voor iets romigs. Dat zorgt voor een mooie substantie zonder stukjes. Hiervoor kan je kiezen voor een banaan, amandel- of kokosmelk of een avocado. Voor wat extra pit kan je kaneel toevoegen, gember, venkel of anijszaad, munt, kardemom of vanille. Meteen aan de slag? Probeer dit recept eens! Hieronder nog wat goede combinaties die een smoothie tot een lekker en gezond succes maken: Lekkere combinaties!
0 Comments
Leave a Reply. |
Blogs
All
|