Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Appeltaart in een kommetje

10/9/2017

0 Comments

 
Foto
Het is herfst! En dat betekent dat we weer kunnen genieten van nieuwe appels en peren. Maar ook druiven en pompoenen liggen weer overal in de winkels en zijn nu op hun lekkerst.
De herfst vraagt om verwarmende gerechten. Nog heel even en de verwarming moet weer aan!
Waar ik in de zomer vooral smoothies en koude ontbijtjes eet, heb ik nu weer zin in warme havermout, pannenkoekjes en crumble's uit de oven. Met twee kilo nieuwe appels in huis ben ik weer mijn receptenboekje ingedoken de echte herfstrecepten er bijgehaald.

Dit recept is toch wel een van de favorieten. Je dag kan niet meer stuk wanneer je hiermee begint. En wanneer een collega tijdens de koffiepauze appeltaart trakteert kan jij rustig zeggen dat jij er thuis al mee hebt ontbeten. Dit ontbijt heet terecht 'appeltaart in een kommetje'. En dat zonder suiker! Gewoon niet nodig, appels zijn al zoet genoeg van zichzelf. De kaneel zorgt ervoor dat de zoete smaak extra wordt versterkt. En de echte zoetekauwen voegen gewoon nog een handje rozijnen toe of kiezen voor rijstmelk.
's Ochtends altijd in tijdnood? Niet getreurd, zet alles een avond van te voren klaar in een kommetje. Dan hoef je het de volgende ochtend alleen nog even te koken en klaar is kees!

Dit heb je nodig voor één kom:
1 appel
50 a 60 gram havervlokken
250 ml plantaardige melk naar keuze (amandel, rijst- of haver)
1 theelepel kaneel of koek/speculaaskruiden
1/2 theelepel venkelzaadjes
1 el lijnzaad
Een handje noten naar keuze

Optioneel:
Rozijnen (meekoken met de appel)
Kokosrasp

Schil de appel in blokjes, schillen hoeft niet. Voeg met een dun laagje water en het venkelzaad toe aan een steelpannetje. Breng aan de kook. Voeg hierna de havervlokken en de plantaardige melk toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en voeg de kaneel toe. Schenk in een kom. Crush de lijnzaad in een vijzel of blender en strooi over de havermout. Voeg als laatste noten toe. Deze kan je even fijnmalen wanneer je dat lekker vindt.

Klaar is je herfstige appeltaart ontbijtje!

0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek