Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Bietenhummus

5/29/2017

0 Comments

 
Foto
Foto
Hummus is een perfect alternatief voor op brood of toast in vergelijking met andere veel ongezondere smeersels. Maar dit van oorsprong Libanese smeersel heeft meer in zijn mars en kan ook gebruikt worden als dip voor snackgroenten, in een broodje met falafel of als eitwitrijk gerecht bij bijvoorbeeld rijst en groenten. Hummus is standaard gemaakt met kikkererwten en de variaties zijn eindeloos. Een ander voordeel van zelf maken is dat je de hummus kunt bereiden met (extra vierge) olijfolie in plaats van de in de supermarkt hummus die gemaakt is van goedkope (en veel ongezondere) zonnebloemolie.

Dit recept is gemaakt met bieten. Daarmee geef je de hummus een verrassende smaak en vitamineboost. In de winkel liggen nu zowel de zomer- als  winterbieten. Beide kun je voor dit recept gebruiken. Biologische bieten hebben als voordeel dat ze wat minder vocht verliezen bij het bereiden en (dus) meer smaak hebben. Wanneer je gangbare bieten in huis hebt houd dan een wat zwaarder gewicht aan. Voorgekookte bietjes kan ook maar geven veel minder smaak en kleur aan de hummus.
Bij degene die houdt van deze groente, of paars als lievelingskleur heeft, zal het liefde op het eerste gezicht zijn want deze hummus knalt je tegemoet. En ook dit recept flans je in 10 minuutjes in elkaar. Mooi voorraadje voor de hele week!

Dit heb je nodig voor een flinke pot:
200-250 gram rode bieten (rauw en ongeschild)
1 blik/pot kikkererwten (uitlekgewicht 220 gram)
Sap van een halve flinke citroen
2  tenen knoflook
2 opgehoopte tl tahin (sesampasta)
60 ml extra vierge olijfolie
Peper en zout

Purple rain!
Schil de bieten en snijd in grove stukken. Verdeel over een bakplaat en zet 30 min in de oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat hierna even kort afkoelen.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel af onder de kraan. Doe in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten. Draai net zo lang tot er een egale massa ontstaat.
Proef en breng eventueel verder op smaak met citroensap, tahin of peper en zout. Wanneer de hummus wat te dik is voeg dan nog wat water toe.
Bewaar de hummus in een afgesloten pot in de koelkast.

0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek