Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Bleekselderij comeback

4/17/2017

0 Comments

 
Foto
Foto
 Tja.....bleekselderij. Is dat niet die groente waar zogenaamd iedereen op kauwt die op een streng dieet is? Bleekselderij heeft inderdaad een beetje een té gezond imago.  Daarnaast laten veel mensen de groente liggen omdat ze niet weten wat ze er mee aan moeten of omdat de smaak niet lekker gevonden wordt. Maar met dit recept maakt bleekselderij een comeback en behoren beide tot de verleden tijd! We gaan op de Indonesische tour en dat zal vast bij iedereen in de smaak vallen!

Dit heb je nodig voor twee personen:
  • 150 gram zilvervlies- of volkoren basmatirijst
  • Eén bleekselderij
  • Een grote, of twee kleine uien
  • 150-175 gram (biologische) kippendij of kipfilet
  • 2 bananen
  • Vier eetlepels kokosrasp
  • Twee handen ongezouten, gepelde pinda's
  • Specerijen: kerrie, kurkuma en zwarte peper
  • Kokosolie

Aan de slag!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwijder het loof van de bleekselderij en snijd de gehele groente in schijfjes. Snipper de ui.
Verhit een eetlepel kokosolie in een wok- of koekenpan. Bak de kipfilet kort en voeg ondertussen een eetlepel kerrie, kurkuma en wat zwarte peper toe.
Na een paar minuten mag de ui erbij. Bak even kort mee. Voeg nu de bleekselderij toe en bak op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten. Het ligt een beetje aan de versheid af hoe lang het duurt voordat de selderij gaar is en of je van een bite houdt. Proef dus tussendoor even en voeg zo nodig ook nog wat van de specerijen toe.
Snijd ondertussen de twee bananen diagonaal in tweeën. Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak de bananen 5 minuten een weerszijden.

Serveer de rijst met het kip-bleekselderij mengsel en bestrooi ieder bord met twee eetlepels kokosrasp en een handje pinda's. Leg de gebakken bananen er naast. Eet smakelijk!

Variaties:
  • Kies in plaats van gewone rijst voor bloemkoolrijst. Neem hiervoor ongeveer een kwart van de kool voor twee personen.
  • Wissel de kip in voor tofu of tempé voor een vegetarisch gerecht. Marineer de tofu of tempé eventueel (de avond- of een paar uur van te voren) in een eetlepel kerrie met zwarte peper en een scheut olie.
  • Echte bakbananen doen het ook goed in dit gerecht. Deze vragen dezelfde bereiding als gewone bananen maar hebben wel ongeveer 20 a 30 min nodig om gaar te worden. Hoe zwarter de schil van de banaan, hoe rijper en dus hoe korter de bereidingstijd.
  • In plaats van kokosrasp kan je ook kiezen voor seroendeng. Dit is een Indonesisch specerijenmengsel met pinda's. Kant en klaar te krijgen maar  ook gemakkelijk zelf te maken.
  • Wie geen pinda's wil of mag eten kan ook kiezen voor (geroosterde) cashewnoten of amandelen.
0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek