Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Bloemkoolcurry

1/22/2019

0 Comments

 
Foto
Bloemkool is voor velen een wat nietszeggende groente. Flauw van kleur, dito smaak. Deze groente heeft inderdaad een helpende hand nodig om er wat lekkers van te maken. De eerste tip daarbij is om bloemkool niet te koken in water. Hierdoor gaat er nog meer smaak verloren en worden de roosjes al snel papperig.. Voor roerbakken, roosteren in de oven of smoren in een saus leent de bloemkool zich meer. Daarnaast kan je met behulp van kruiden en specerijen de witte groente in een kleurrijk jasje steken. Denk aan kerrie, tijm, kurkuma, oregano of paprikapoeder.
Mijn absolute favoriet is het roosteren van de roosjes in de oven. Ik schep er wat specerijen doorheen en besprenkel het geheel daarna met wat olijfolie. 15 a 20 min in de oven en klaar! Vooral lekker als topping op een wrap.
Onlangs ontdekte ik dat de groente ook prima smaakt in een curry. Deze vega(n) variant is supersnel klaar en de ingrediënten doen geen pijn in de portemonnee. Toch wel fijn zo na de feestdagen!

Dit heb je nodig voor 3 a 4 personen:
1 middelgrote bloemkool
6 eieren (vega) of 100 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten (vegan)
1 blik tomatenblokjes
1/2 blik kokosmelk
2 uien
2 tenen knoflook
Curryspecerijen naar smaak: komijn, kurkuma, en koriander(zaad) Optioneel: lavas en laos
Peper en zout
Kokosolie

En zo doe je het:
Snijd de ui en knoflook fijn. Doe met een flinke lepel kokosolie in een hapjes- of wokpan. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe. Schep om en voeg de specerijen toe. Bak even mee. Doe de kokosmelk en tomatenblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de bloemkool beetgaar is. Kook ondertussen de eieren of rooster de cashewnoten een paar minuten op laag vuur. Allebei kan natuurlijk ook. Proef de curry en breng eventueel verder op smaak met de specerijen en/of peper en zout. Verdeel de curry over de borden. Pel de eitjes en snijd doormidden. Leg de eieren in de curry of strooi de cashewnoten erover. Lekker met wat gekookte quinoa of (zilvervlies)rijst.

Eet smakelijk!

0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek