Cashews zijn niervormige noten boordevol eiwitten. Een belangrijke aanvulling op je dieet als je vegetarisch of veganistisch eet. Ze groeien op een bijzondere manier: onder een grote geel/oranje vrucht. Zie de foto hierboven.
Door de romige structuur zijn de noten heel goed in te zetten als vervanging voor room in gebak of door curry's. En dat is dubbel zo fijn voor mensen die geen lactose eten of kunnen verdragen. Een nachtje laten weken, even blenden in de keukenmachine: voilà ! In dit recept heb ik de noten verwerkt in koekjes. Lekker op elk moment van de dag en zeer moeilijk om vanaf te blijven! Het uitproberen waard dus. Ingredienten voor 12 stuks: 70 gram havermout 40 gram kikkererwtenmeel (of ander meel naar wens) 2 eieren 120 gram ongezouten cashewnoten 75 gram dadels 40 gram pure chocolade van minimaal 72% Snufje zout Eventueel: wat vanille En zo doe je het: Laat de cashewnoten een paar uur, of een hele nacht weken in water. Doe hetzelfde met de dadels. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingredienten, behalve de chocolade, in de keukenmachine tot er een stevige koekmix ontstaat. Wanneer het deeg erg droog is kan je wat van het vocht van de cashewnoten of dadels toevoegen. Vorm er balletjes van met je handen en druk op een bakplaat plat. Breek de chocolade in kleine stukjes en druk in de koekjes, zodat je het mooi gelijkmatig kunt verdelen. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten en houd de koekjes de laatste minuten in de gaten. Laat even afkoelen en enjoy!
0 Comments
Leave a Reply. |
Categorieën
All
|