Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Cashew-choco cookies

7/2/2018

0 Comments

 
Foto
Foto
Cashews zijn niervormige noten boordevol eiwitten. Een belangrijke aanvulling op je dieet als je vegetarisch of veganistisch eet. Ze groeien op een bijzondere manier: onder een grote geel/oranje vrucht. Zie de foto hierboven.
Door de romige structuur zijn de noten heel goed in te zetten als vervanging voor room in gebak of door curry's. En dat is dubbel zo fijn voor mensen die geen lactose eten of kunnen verdragen. Een nachtje laten weken, even blenden in de keukenmachine: voilà !
In dit recept heb ik de noten verwerkt in koekjes. Lekker op elk moment van de dag en zeer moeilijk om vanaf te blijven! Het uitproberen waard dus.

Ingredienten voor 12 stuks:
70 gram havermout
40 gram kikkererwtenmeel (of ander meel naar wens)
2 eieren
120 gram ongezouten cashewnoten
75 gram dadels
40 gram pure chocolade van minimaal 72%
Snufje zout
Eventueel: wat vanille

En zo doe je het:
Laat de cashewnoten een paar uur, of een hele nacht weken in water. Doe hetzelfde met de dadels. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingredienten, behalve de chocolade, in de keukenmachine tot er een stevige koekmix ontstaat. Wanneer het deeg erg droog is kan je wat van het vocht van de cashewnoten of dadels toevoegen. Vorm er balletjes van met je handen en druk op een bakplaat plat. Breek de chocolade in kleine stukjes en druk in de koekjes, zodat je het mooi gelijkmatig kunt verdelen. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten en houd de koekjes de laatste minuten in de gaten. Laat even afkoelen en enjoy!


0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek