Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Falafelwraps met spitskool en bietjes

7/18/2017

0 Comments

 
Foto
Soms heb je zo'n dag dat alles lukt. En heel vaak ook niet. Maar gisterenavond was het raak en draaide ik per ongeluk in één keer een heerlijk recept in elkaar. Deze momenten koester ik want regelmatig komt het niet voor. De combinatie qua ingrediënten lijkt daarom ook wat vreemd, dit had ik toevallig nog liggen, maar eerlijk is eerlijk: we hebben een match! Qua smaak maar ook in kleurenpracht. Dit bord spat je tegemoet!
Gewoon een keertje proberen dus en wie weet ben jij straks net zo fan als ik en kan je weer een nieuwe hit toevoegen aan je vega(n) lijstje.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
4 Boekweitwraps van dit recept
1/2 of kleine spitskool
2 bietjes
40 gram veldsla of rucola
1 avocado
12 falafelballetjes (kant en klaar van bijvoorbeeld Florentin of zelf te maken)
Citroensap
2 el Sesamzaad
Zwarte peper
Kerriepoeder
1 tl Kurkuma
Chilisaus


Aan de slag:
Dit recept is uitermate geschikt voor de multitaskers onder ons.
Begin met het bakken van de boekweitwraps en de falafelballetjes wanneer je deze zelf maakt. Dat duurt het langst. Wie twee of drie dingen tegelijk kan (dat wil ik graag van je leren), wast en snijd ondertussen ook de spitskool in dunne reepjes.
Verhit een eetlepel roomboter of kokosolie in een wok- of hapjespan en voeg de spitskool toe. Voeg flink wat kerrie (naar smaak), zwarte peper en een theelepel kurkuma toe. In ongeveer 10 a 15 min is de spitskool (beet)gaar.

Rasp ondertussen de bietjes op een grove rasp. Voeg een scheutje citroensap, twee eetlepels sesamzaad en wat zwarte peper toe en zet weg. Snijd de avocado in reepjes.
Verwarm als laatste de falafelballetjes 5 minuutjes in een koekenpan wanneer je deze kant en klaar hebt gekocht.

Verdeel twee wraps over de borden. Leg hier de spitskool op, gevolgd door de bietjes en 3  falafelblletjes. Maak af met roosjes veldsla, schijfjes avocado en een paar druppels chilisaus. En bij de volgende ronde doe je dezelfde routine gewoon nog eens opnieuw!

Bon appetit!
0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek