Lange tijd was mijn favoriete ontbijt havermoutpap met banaan, blauwe bessen en lijnzaad. Op dagen dat ik 's ochtends eigenlijk geen tijd had om het klaar te maken, heb ik deze ontbijtcake bedacht. Met precies dezelfde ingrediënten en slechts de toevoeging van een ei. Je maakt 'm op een moment dat het wél goed uitkomt en je hebt er de hele week plezier van. Een heerlijke smeuige en chewy cake waar je 's ochtends een dikke plak vanaf snijdt, kopje thee of koffie erbij en.........gaan! De opvatting dat cake heel ongezond is (als ontbijt), wordt bij deze tenietgedaan. Want dit exemplaar zit vol met vezels en bevat geen toegevoegde suikers.
Dit heb je nodig voor een grote ontbijtcake:
In een mum van tijd klaar: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie. Doe de havermout in een kom. Voeg alle ingrediënten toe, behalve het fruit. Meng goed door elkaar tot een er een cakebeslag ontstaat. Het geheel mag wat dunnig ogen, de lijnzaad zal in de oven een groot deel van het vocht op gaan nemen. Schenk de helft van het beslag in een ingevette cakevorm. Voeg daar bovenop de plakjes banaan toe. Schenk nu de rest van het deeg er overheen. Verdeel de blauwe bessen over de cake en druk zachtjes aan. Zet de cake ongeveer 40 tot 45 min in de oven. Haal de cake zo snel mogelijk uit de vorm Laat op een rooster ongeveer een half uur afkoelen om vervolgens aan te vallen! Enjoy! De cake is prima een week houdbaar in de koelkast. Of snijd er plakjes van en bewaar in de vriezer. Variaties:
0 Comments
Leave a Reply. |
Categorieën
All
|