Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Ontbijtcake

5/6/2017

0 Comments

 
Foto
Foto
Lange tijd was mijn favoriete ontbijt havermoutpap met banaan, blauwe bessen en lijnzaad. Op dagen dat ik 's ochtends eigenlijk geen tijd had om het klaar te maken, heb ik deze ontbijtcake bedacht. Met precies dezelfde ingrediënten en slechts de toevoeging van een ei. Je maakt 'm op een moment dat het wél goed uitkomt en je hebt er de hele week plezier van. Een heerlijke smeuige en chewy cake waar je 's ochtends een dikke plak vanaf snijdt, kopje thee of koffie erbij en.........gaan! De opvatting dat cake heel ongezond is (als ontbijt), wordt bij deze tenietgedaan. Want dit exemplaar zit vol met vezels en bevat geen toegevoegde suikers.

Dit heb je nodig voor een grote ontbijtcake:
  • 160 gram havermout
  • 3 eetlepels (gebroken) lijnzaad
  • 300 ml (plantaardige) melk (amandel-, rijst- of havermelk)
  • 1 banaan in plakjes
  • Twee flinke handen (bevroren) blauwe bessen of rood fruit
  • 1 ei
  • Twee eetlepels kaneel of koekkruiden (of meer als je dat lekker vindt...)
  • Twee eetlepels kokosolie
  • Snufje zout
  • Eventueel: wat vanille en een scheutje citroensap
  • Een cakevorm

In een mum van tijd klaar:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie. Doe de havermout in een kom. Voeg alle ingrediënten toe, behalve het fruit. Meng goed door elkaar tot een er een cakebeslag ontstaat. Het geheel mag wat dunnig ogen, de lijnzaad zal in de oven een groot deel van het vocht op gaan nemen. Schenk de helft van het beslag in een ingevette cakevorm. Voeg daar bovenop de plakjes banaan toe. Schenk nu de rest van het deeg er overheen. Verdeel de blauwe bessen over de cake en druk zachtjes aan.
Zet de cake ongeveer 40 tot 45 min in de oven. Haal de cake zo snel mogelijk uit de vorm Laat op een rooster ongeveer een half uur afkoelen om vervolgens aan te vallen! Enjoy!

De cake is prima een week houdbaar in de koelkast. Of snijd er plakjes van en bewaar in de vriezer.

Variaties:
  • Wie de cake veganproof wil maken, laat het ei weg en voegt een extra eetlepel lijnzaad toe
  • Varieer met soorten fruit. Plakjes appel of peer zijn ook heerlijk.
  • Kies voor een 100 % glutenvrije cake voor glutenvrije haver of boekweitvlokken.
0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek