Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Rösti van pastinaak

11/6/2017

0 Opmerkingen

 
Foto
Foto
Pastinaken vallen onder de vergeten groenten. Niet zo bekend dus. Ze horen bij de wortelfamilie en smaken (daarom) verrassend zoet. Qua smaak overigens niet met een wortel te vergelijken, maar wel erg lekker! Het seizoen van de pastinaak is nu, dus goedkoop in te slaan en weken te bewaren op een koele, donkere plaats.
Pastinaken zijn vrij koolhydraat- en zetmeelrijk en daarom ideaal als vervanger van de aardappel. Met pastinaken kan je alle kanten op, alhoewel gekookt de minst lekkere optie is. Geroosterd of geroerbakt komt de smaak van de pastinaak goed tot haar recht. Ook lekker om een soepje van te maken overigens!
Dit recept doet het goed bij zowel groot- als klein. Gerookt spek is niet de meest gezonde keuze, maar is binnen dit recept ontzettend lekker en een echte meerwaarde. Resultaat: een vrij zoet "koekje" met het zoute van de spekjes en het kruidige van de oregano. De spek kan je in de recept ook vervangen door gerookte tofu. En.....de keukenmachine doet het meeste werk!

Combineer de rösti met geroosterde groenten met een wat uitgesproken niet-zoete smaak (andijvie, spruitjes of witlof) of bloemkool en broccoli bijvoorbeeld. Een paar overgebleven exemplaren smaken de volgende dag heerlijk als lunch, zowel warm als koud!

Ingredienten voor +/- 15 rösti's
3 pastinaken
100 gram spekjes
1 grote ui
2 el oregano
4 eieren
Zwarte peper
Roomboter

Overig:
Keukenmachine

Bereidingswijze
Bak de spekjes even aan, zonder olie of boter, in een koekenpan. Zet opzij.
Was de pastinaken en snijd in grove stukken. Doe in de keukenmachine en laat draaien tot fijne stukjes. Doe hetzelfde met de ui. Meng de groenten samen met de eieren, oregano, wat peper en de spekjes door elkaar in een grote kom. Laat even staan.
Zet een koekenpan (of twee) op middelhoog vuur en smelt een klontje roomboter. Voeg een hoopje beslag (ter grootte van een opgehoopte eetlepel) toe. Druk plat en goed tegen elkaar. Dit gaat het beste met twee spatels. Bak de koekjes 2 minuutjes op beide kanten goudbruin.

Houd warm en serveer met de groenten. Lekker met een zelfgemaakt sausje of wat chilisaus.
0 Opmerkingen



Laat een antwoord achter.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Foto's gebruikt onder Creative Commons van wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek