Deze maaltijdsalade is perfect voor een warme zomeravond, zoals we er in de maand mei toch al een aantal van hebben gehad! Fris, licht maar toch vullend. En ongemerkt krijg je met dit gerecht massa's groenten binnen.
Voor dit recept heb je een spirelli nodig. Dit is een spiraalsnijder waarmee je in een handomdraai mooie, lange slierten draait van allerlei groenten. Voor een tientje te koop bij verschillende kookwinkels en de Blokker. Naast dat het razendsnel werk, ziet het er ook nog eens mooi uit! Dit heb je nodig voor 3 a 4 personen:
En zo doe je het: Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel af met koud water. Rooster het sesamzaad een paar minuten in een koekenpan, zonder boter of olie, op laag vuur en laat afkoelen. Kluts de eieren met een scheutje sojasaus los. Bak in een koekenpan in een klontje bakvet gaar. Laat afkoelen. Draai alle groenten, behalve de paprika, door de spirelli in een ruime saladeschaal of kom. Snijd de reepjes paprika fijn en voeg toe. Snijd de koriander en munt fijn en doe er ook bij. Maak de dressing door alle ingredienten samen te voegen. Voeg zo nodig een scheutje water toe wanneer de dressing te dik blijft. Voeg de dressing toe aan de groenten, samen met het sesamzaad, en meng goed door elkaar. Snijd de afgekoelde omelet in reepjes. Serveer de noodles samen met de aangemaakte groenten en reepjes omelet in een diep bord. Eet smakelijk!
0 Comments
Leave a Reply. |
Categorieën
All
|