Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Spirelli salade

5/30/2018

0 Comments

 
Foto
Deze maaltijdsalade is perfect voor een warme zomeravond, zoals we er in de maand mei toch al een aantal van hebben gehad! Fris, licht maar toch vullend. En ongemerkt krijg je met dit gerecht massa's groenten binnen.
Voor dit recept heb je een spirelli nodig. Dit is een spiraalsnijder waarmee je in een handomdraai mooie, lange slierten draait van allerlei groenten. Voor een tientje te koop bij verschillende kookwinkels en de Blokker. Naast dat het razendsnel werk, ziet het  er ook nog eens mooi uit!

Dit heb je nodig voor 3 a 4 personen:
  • 150 gram noodles naar keuze (bijvoorbeeld rijstnoodles)
  • 4 eieren
  • Twee flinke wortels
  • 1 courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 paprika
  • 4 el sesamzaad
  • Flinke hand verse koriander
  • Paar takjes munt
  • Voor de dressing:
    • 3 el tahin (sesampasta)
    • 1 tl gemberpoeder
    • 2 tl komijnpoeder
    • Flinke scheut olijfolie
    • Zwarte peper
    • Citroensap of appelazijn
    • Sojasaus of tamari

En zo doe je het:
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel af met koud water. Rooster het sesamzaad een paar minuten in een koekenpan, zonder boter of olie, op laag vuur en laat afkoelen. Kluts de eieren met een scheutje sojasaus los. Bak in een koekenpan in een klontje bakvet gaar. Laat afkoelen. Draai alle groenten, behalve de paprika, door de spirelli in een ruime saladeschaal of kom. Snijd de reepjes paprika fijn en voeg toe. Snijd de koriander en munt fijn en doe er ook bij. Maak de dressing door alle ingredienten samen te voegen. Voeg zo nodig een scheutje water toe wanneer de dressing te dik blijft. Voeg de dressing toe aan de groenten, samen met het sesamzaad, en meng goed door elkaar. Snijd de afgekoelde omelet in reepjes. Serveer de noodles samen met de aangemaakte groenten en reepjes omelet in een diep bord.

Eet smakelijk!


0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek