Vandaag een makkelijk recept na de drukke feestdagen! Dit gerecht laat zien dat een veganistische (plantaardige) maaltijd lekker en zeer voedzaam kan zijn.
Ik ben geen aanhanger van het fulltime veganisme maar ik vind het een belangrijke stroming. Het maakt mensen bewust van het feit dat je heel gevarieerd en lekker kan eten met plantaardige producten. Het is het ultieme dieet voor wie een zo kleine mogelijke voetdruk op deze aarde wil achterlaten. Plantaardige voeding, en de verwerking van het voedsel voor de mens, vraagt weinig inspanning van moeder natuur en dat is iets waar we allemaal wel wat bewuster van mogen worden. Een mooi voornemen voor 2018? Aan de andere kant is deze manier van leven voor veel mensen een brug te ver. En toegegeven: je moet je aardig verdiepen in de voedingstoffen en bereidingswijze van veel verschillende voedingsmiddelen om lekker en uitgebalanceerd te kunnen eten. Het veganisme is hot, maar ik zie veel mensen om mij heen die (goedbedoeld) de plank mis slaan en belangrijke voedingstoffen tekort komen. Het onderstaande recept is een voorbeeld van een uitgebalanceerd veganistisch recept met voldoende vezels, koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast bevat het behoorlijk wat vitamines en mineralen en is het geheel nog eens zeer smakelijk ook! Dit heb je nodig voor 2 personen: Zelfgemaakte wraps, zie dit recept 8 (regenboog)wortelen en 1 flinke courgette (of andere groenten naar keuze) 1 blik of zelf bereide linzen (uitgelekt en afgespoeld) 1 grote ui Komijnpoeder Korianderzaad Vier eetlepels tahin (sesampasta) Scheut citroensap Extra vierge olijfolie Kokosolie Zo doe je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het beslag voor de wraps en laat even staan. Snijd de wortelen doormidden en in de lengte in dunne plakken. Verspreid over een ingevette bakplaat of met bakpapier. Schuif de wortelen in de oven en zet de timer op 30 minuten. De courgette mag er, in dikke plakken gesneden, op een aparte bakplaat na 10-15 minuten bij. Maak ondertussen de wraps (houd eventueel warm op een warmhoudplaatje of op een bord boven een pannetje met kokend water) en snijd de ui fijn. Bak glazig in een koekenpan met een klontje kokosolie en laat even sudderen met een scheutje water en korianderzaad naar smaak. Maak de dressing door de tahin te mengen met het citroensap en komijn naar smaak. Maak af met olijfolie tot er een dikke, schenkbare dressing ontstaat. Proef en meng goed door elkaar. Voeg op het laatste moment de linzen aan het uienmengsel toe en verwarm kort. Leg een wrap op een bord en verdeel het uien-linzenmengsel erover. Leg er een paar plakjes groenten op en maak af met de dressing. Lekker met fijngesneden verse koriander. Eet smakelijk! Ben je nieuwsgierig naar een (meer) plantaardige eetstijl maar weet je niet goed waar te beginnen of hoe je dit op een verantwoorde manier aan kunt pakken? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. En t/m februari 2018 krijg je 50% korting op het eerste consult!
0 Comments
Leave a Reply. |
Categorieën
All
|