Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Wraps met ovengeroosterde kikkererwten

5/22/2017

0 Comments

 
Foto
Foto
Wraps, heerlijk! Of nou ja, van de witte bloem versies van de supermarkt word ik niet echt gelukkig. Het is nog steeds lastig om 100% volkoren wraps te vinden. 
Dus onder het motto ''wie het elders niet kan vinden, maakt het zelf'' flans ik tegenwoordig mijn eigen wraps van boekweitmeel in elkaar. Heerlijk van smaak, gezond en gemakkelijk om te maken. Wraps die overblijven kunnen ingevroren worden voor later gebruik of dienen de volgende dag perfect als lunch in plaats van brood. Dus een voorraadje maken is geen slecht idee.
Dit recept is met broccoli, kikkererwten en avocado. Twee gezonde ingrediënten boordevol vezels, goede vetten, vitamines en mineralen. Zo is broccoli een echte calcium krachtpatser! Wie niet houdt van peulvruchten daag ik uit om dit recept toch eens te proberen. Uit de oven smaken ze heel anders, zeker met deze spicy variant!

Wraps met kikkererwten, broccoli en avocadospread (voor 2 personen)
Voor de wraps:
100 gram boekweit, spelt- of tarwemeel
Twee tenen knoflook
1 el oregano
Water
Voor de avocadospread:
1 a 2 avocado's
1 teen knoflook
Zwarte peper
Citroensap
Voor de toppings:
1 flinke stronk broccoli (of andere groenten naar wens)
1 pot of blik gegaarde kikkererwten
Cayennepeper
Kerriepoeder
Gemberpoeder
Zwarte peper
Zout
Wat verse kruiden (bijvoorbeeld tuinkers, basilicum, koriander, peterselie, bieslook etc.)
Extra vierge olijfolie

Let's cook!
Begin met het maken van de wraps. In de tussentijd kan je de andere stappen voorbereiden.
Meng de boekweitmeel met twee uitgeperste tenen knoflook en de oregano samen met een paar scheuten water met een garde of staafmixer door elkaar. Roer tot er de dikte van een pannenkoekenbeslag ontstaat.
Verhit wat roomboter of olijfolie in een koekenpan en bak de wraps zoals je een pannenkoek bakt, alleen iets langer voor meer stevigheid. Maak al het beslag op.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden op hete lucht stand. Was de broccoli en snijd in stronkjes. Halveer de stronkjes en leg verspreid over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie. Zet 20 min in de oven. Kijk ondertussen af en toe of de bovenkant niet verbrand.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel af. Meng in een kom met wat kerriepoeder, gemberpoeder, zwarte- en cayennepeper. Wie van pittig houdt doet iets minder zuinig met de cayennepeper. Verspreid over een bakplaat en zet voor ongeveer 15 a 20 min in de oven onder of boven de broccoli.

Terwijl de broccoli en kikkererwten in de oven staan, ontdoe jij de avocado's van hun schil en pureer je ze met een staafmixer samen met 1 teen knoflook, wat citroensap, zout en zwarte peper tot een egale massa.  Proef en breng eventueel verder op smaak. Zet weg tot gebruik.

Wanneer alles klaar is: leg een wrap op het bord. Besmeer met 1 flinke eetlepel avocadospread. Leg daar de kikkererwten en broccoli bovenop en maak af met wat verse kruiden en druppeltjes olijfolie
.

Eet smakelijk!
0 Comments



Leave a Reply.

    Categorieën

    All
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS Feed

 HOME |© 2022 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Photos used under Creative Commons from wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • meer
    • Receptontwikkeling
    • Artikelen
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek