Wraps, heerlijk! Of nou ja, van de witte bloem versies van de supermarkt word ik niet echt gelukkig. Het is nog steeds lastig om 100% volkoren wraps te vinden.
Dus onder het motto ''wie het elders niet kan vinden, maakt het zelf'' flans ik tegenwoordig mijn eigen wraps van boekweitmeel in elkaar. Heerlijk van smaak, gezond en gemakkelijk om te maken. Wraps die overblijven kunnen ingevroren worden voor later gebruik of dienen de volgende dag perfect als lunch in plaats van brood. Dus een voorraadje maken is geen slecht idee. Dit recept is met broccoli, kikkererwten en avocado. Twee gezonde ingrediënten boordevol vezels, goede vetten, vitamines en mineralen. Zo is broccoli een echte calcium krachtpatser! Wie niet houdt van peulvruchten daag ik uit om dit recept toch eens te proberen. Uit de oven smaken ze heel anders, zeker met deze spicy variant! Wraps met kikkererwten, broccoli en avocadospread (voor 2 personen) Voor de wraps: 100 gram boekweit, spelt- of tarwemeel Twee tenen knoflook 1 el oregano Water Voor de avocadospread: 1 a 2 avocado's 1 teen knoflook Zwarte peper Citroensap Voor de toppings: 1 flinke stronk broccoli (of andere groenten naar wens) 1 pot of blik gegaarde kikkererwten Cayennepeper Kerriepoeder Gemberpoeder Zwarte peper Zout Wat verse kruiden (bijvoorbeeld tuinkers, basilicum, koriander, peterselie, bieslook etc.) Extra vierge olijfolie Let's cook! Begin met het maken van de wraps. In de tussentijd kan je de andere stappen voorbereiden. Meng de boekweitmeel met twee uitgeperste tenen knoflook en de oregano samen met een paar scheuten water met een garde of staafmixer door elkaar. Roer tot er de dikte van een pannenkoekenbeslag ontstaat. Verhit wat roomboter of olijfolie in een koekenpan en bak de wraps zoals je een pannenkoek bakt, alleen iets langer voor meer stevigheid. Maak al het beslag op. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden op hete lucht stand. Was de broccoli en snijd in stronkjes. Halveer de stronkjes en leg verspreid over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie. Zet 20 min in de oven. Kijk ondertussen af en toe of de bovenkant niet verbrand. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel af. Meng in een kom met wat kerriepoeder, gemberpoeder, zwarte- en cayennepeper. Wie van pittig houdt doet iets minder zuinig met de cayennepeper. Verspreid over een bakplaat en zet voor ongeveer 15 a 20 min in de oven onder of boven de broccoli. Terwijl de broccoli en kikkererwten in de oven staan, ontdoe jij de avocado's van hun schil en pureer je ze met een staafmixer samen met 1 teen knoflook, wat citroensap, zout en zwarte peper tot een egale massa. Proef en breng eventueel verder op smaak. Zet weg tot gebruik. Wanneer alles klaar is: leg een wrap op het bord. Besmeer met 1 flinke eetlepel avocadospread. Leg daar de kikkererwten en broccoli bovenop en maak af met wat verse kruiden en druppeltjes olijfolie. Eet smakelijk!
0 Comments
Leave a Reply. |
Categorieën
All
|