Wie jarig is trakteert! Gisteren was ik aan de beurt en mocht ik mijn 31e verjaardag vieren. En dan kan het natuurlijk niet anders dan dat er een redelijk verantwoorde, gezonde en natuurlijk ook lekkere taart op tafel komt.
Dit exemplaar is makkelijk te maken tussen alle anders verjaardagswerkzaamheden door. En natuurlijk weer met een geheim ingrediënt: dit keer zijn dat zoete aardappelen. Deze knollen doen het ontzettend goed in gebak vanwege de zoete smaak en de romige en smeuïge structuur. En...je proeft er niks van! Een succes op elke verjaardag, picknick of ander feestje. Ingredienten voor 9- 12 stukken: 400 gram zoete aardappel 3 eieren 3 el honing of ahornsiroop 100 gram boekweitmeel 50 gram kokosmeel 1 el bakpoeder 1 el kokosolie 6 el cacao 100 gram dadels Snufje zout Vers (zomer)fruit Benodigdheden: Keukenmachine Springvorm van ongeveer 18-20 cm Aan de slag! Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Kook in een klein laagje water in 20 minuten gaar. Laat de dadels 10 minuten weken in heet water. Snijd daarna in tweeën. Voeg in de keukenmachine de eieren en de honing/ahornsiroop toe en draai kort. Laat in de machine zitten. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en voeg samen met de dadels toe aan de keukenmachine. Laat net zo lang draaien tot er een egale massa ontstaat. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de keukenmachine weer een paar minuten haar werk doen. Vet de taartvorm goed in met kokosolie. Stort het beslag in de bakvorm en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. Verwijder de springvorm, laat afkoelen en bestrooi met vers fruit. Lekker met vers geklopte slag- of kokosroom. Geniet!
0 Comments
Leave a Reply. |
Categorieën
All
|