Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • en meer
    • Lezingen
    • Kookworkshops
    • Recepten
    • Blog
    • Tarieven
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Bataatballetjes

6/12/2017

0 Reacties

 
Foto
Bataat, oftewel de zoete aardappel, is zo veelzijdig als wat. Eenmaal ontdekt kan je deze groente (geen familie van de aardappel dus) te pas en te onpas gebruiken. Als friet of puree, gegrild uit de oven, als zoetmaker door het cakebeslag, verwerkt in een salade, of als...balletjes! Het origineel van dit recept is van Rens Kroes, maar ik heb de boel wat aangepast naar  eigen smaak.

Bataten komen voornamelijk uit Zuid-Amerika en worden per schip naar Europa vervoerd. In Nederland wordt er nu ook mondjesmaat geëxperimenteerd met de teelt van zoete aardappelen. In Italië worden ze al langer verbouwd.
Zoete aardappel is een prima vervanger voor de gewone aardappel. Minder effect op de suikerspiegel, , minder zetmeel en meer vitamines en mineralen. Daarnaast zorgt de oranje bataat voor een waar visueel spektakel en fleurt het elk gerecht op. Maar in de winkel vind je ook witte bataten met een paarse schil. Deze zijn net zo gezond.

De balletjes in dit recept zijn net zo veelzijdig als de bataat zelf. Je kunt ze inzetten als snack bij een borrel, in een pitabroodje met sla, als tussendoortje of...verzin het maar!

Dit heb je nodig  voor ongeveer 20 balletjes
500 gram zoete aardappelen
1 kleine rode ui
2 tl komijnpoeder
3 el kokosmeel
1 el gedroogde oregano
2 afgestreken tl rode currypasta
Handje walnoten
Kokosolie om in te bakken
Peper en zout
Eventueel: mini-muffins papieren vormpjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng de aardappelen in een ruime pan met een dun laagje water aan de kook. Kook ongeveer 20 tot 30 min, totdat de aardappelen zacht zijn.
Snijd ondertussen de ui in kleine snippers en bak glazig in de koekenpan met wat kokosolie. Voeg hierna de currypasta toe en meng goed door elkaar. Laat even staan totdat de geuren van de currypasta vrijkomen.
Voeg hierna de komijn en oregano en het kokosmeel toe en bak kort mee.
Hak de walnoten in kleine stukjes.
Haal de gare aardappelen van het vuur en stamp fijn. Voeg het gebakken mengsel toe en de walnoten. Roer goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Maak er in je handpalm balletjes van, niet te groot. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet voor 20 min in de oven. Laat de balletjes even afkoelen en schep ze met een spatel voorzichtig los.
Doe elk balletje in een papieren vormpje voor een leuk effect!

0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Categorieën

    Alles
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS-feed

 HOME |© 2017 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Foto's gebruikt onder Creative Commons van wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • en meer
    • Lezingen
    • Kookworkshops
    • Recepten
    • Blog
    • Tarieven
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek