Advies | Coaching | Foodfotografie & meer
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • en meer
    • Lezingen
    • Kookworkshops
    • Recepten
    • Blog
    • Tarieven
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek

Pannenkoek anders

3/21/2017

0 Reacties

 
Foto
Pannenkoeken….daar kan je me bijna voor wakker maken! En nu ik deze variant heb ontdekt maak ik ze te pas en te onpas en sleep ze overal mee naar toe: werk, picknick en in de auto.Een flinke stapel is voor mij een must zodat ik een paar dagen vooruit kan. Ik eet ze dan ook als ontbijt, lunch, tussendoortje of avondeten. Bloemvariant, move out the way want hier komt een veel gezonder, heerlijk en net zo gemakkelijk alternatief. Wie niet van boekweit houdt maakt ze alleen met haver en wie niet van haver houdt, jawel…..
De melk kan vervangen worden door rijst- of havermelk. Wanneer je de pannenkoeken helemaal glutenvrij wil maken koop dan glutenvrije haver van bijvoorbeeld het merk ‘Lieke is vrij’.

Haver-boekweitpannenkoeken
Ingrediënten voor 8 grote of 10 kleine pannenkoeken
150 gram boekweitmeel
150 gram havervlokken of havermout
500 ml (plantaardige) melk (ongeveer)
2 eieren
2 tl kaneel
1/2 tl bakpoeder
Stukje roomboter of kokosolie
Snufje zout

Optioneel:
2 el (gebroken) lijnzaad
Scheut kokosmelk

Mix de havervlokken of havermout in een blender of keukenmachine tot meel. Roer alle ingrediënten door elkaar met een mixer of garde in een beslagkom. Voeg net zoveel melk toe tot je een mooi egaal pannenkoekenbeslag hebt.
Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent, in een klein klontje boter.
Vergeet de poedersuiker en suikerstroop! Een pannenkoek is net zo lekker met (zacht) fruit, kaneel, notenpasta, kokosrasp, echte appelstroop, een beetje honing of een combinatie hiervan! Wie voor hartig gaat laat de kaneel in het beslag weg en voegt eventueel wat (Italiaanse of Provençaalse ) kruiden toe en eet de pannenkoek met bijvoorbeeld gewokte groenten, spek of kaas of een combi hiervan. Eet smakelijk!

0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Categorieën

    Alles
    Aalbessen-wortelcake
    Aardbeien Met Dip
    Appeltaart In Een Kommetje
    Bananenbrood
    Bananenijs
    Bataatballetjes
    Bietenhummus
    Bleekselderij Comeback
    Boekweit-haverbroodje
    Boerenkoolsmoothie
    Bonbons
    Brokchoc
    Cashew-choco Cookies
    Chocolademousse
    Courgettesoep Met Munt En Kokos
    Dadeltoast Met Makreel
    De Betere Brownie
    Falafelwraps Met Spitskool En Bietjes
    Green Ice-tea
    Herfstige Cake
    Homebaked Pizza
    Koffiemuffins
    Kruidnoten
    Meer Met Groenten!
    Mexicaanse Bonenschotel
    Ontbijtcake
    Pannenkoek Anders
    Pompoensoep
    Raapstelenstamppot
    Rabarberontbijt
    Rösti Van Pastinaak
    Rozijn-amandelkoekjes
    Snelle Apple Crumble
    Spirelli Salade
    Tuinbonensalade
    Venkelsalade
    Zelfgemaakte Wraps
    Zelfgemaakte Wraps 2
    Zoete Aardappel- Chocoladetaart

    RSS-feed

 HOME |© 2017 ''Loof'' | loofvoeding@gmail.com | tel. 06- 140 26 926 | KvK nr: 69741239 | Gecertificeerd gewichtscoach en voedingsadviseur | Algemene voorwaarden |

Foto's gebruikt onder Creative Commons van wuestenigel, wuestenigel, Simeon Berg, Luciano Belviso, yourbestdigs, HealthyFlax
  • Home
  • Over Loof
  • Voedingsadvies
    • Voor wie
    • Werkwijze
    • Consulten
    • Ervaringen
    • Meer lezen
    • Tarieven
  • Foodfotografie
  • en meer
    • Lezingen
    • Kookworkshops
    • Recepten
    • Blog
    • Tarieven
  • Contact
    • Contactgegevens
    • Contactformulier
    • Gratis kennismakingsgesprek